Trembling before G-d

Een film over orthodoxe lesbische vrouwen en homo’s uit een joodse gemeenschap.
Ook worden er rabbijnen en psychotherapeuten geïnterviewd die hun visie geven over de houding naar deze mensen binnen de gemeenschap.
Een documentaire film die gaat over de homoseksualiteit binnen de joodse gemeenschap en de zoektocht naar het samengaan van een orthodox geloof en homoseksualiteit.

Saving Face

Een charmant verhaal over een lesbische vrouw die op zoek is naar haar ware liefde. Terwijl haar moeder haar niet wil erkennen om wie zij is.

Loving Annabelle

loving_annabelle film

Een controversieel verhaal over een lerares, op een katholieke boarding school, die een relatie begint met een vrouwelijke studente.
Kiest zij voor haar gevoel of verstand?

Imagine Me and You

Imagine Me & You film

Luce is een van de gasten tijdens een trouwerij. Zij is ongelukkig in de liefde. Toch valt zij de bruid op en wordt de beste vriend van de bruidegom ook verliefd op haar. Wat maakt zij los?
Een grappig en ontroerend verhaal over de ban van de liefde.

If these walls could talk 2

If these walls could talk

Amerikaanse film over drie generaties lesbische vrouwen.
De locatie is steeds hetzelfde huis in verschillende tijden, 1961, 1972 en 2000.
Het eerste verhaal speelt zich af in een tijd waarin er niet werd gepraat over homoseksualiteit.
Twee vrouwen die samen wonen onder het mom van vriendinnen. Als er een van hen overlijd komt de pijnlijke realiteit van ontkenning naar boven.
Het tweede verhaal gaat over de verdeeldheid over de emancipatie van lesbische vrouwen in de jaren 70.
Het derde verhaal gaat over een nieuw tijdperk vrouwen die opkomen voor hun gelijke rechten als het gaat om het krijgen van kinderen.
Een film die drie generaties vrouwen laat zien in een tijdsgeest die onderhevig is aan veranderingen.

Fucking Amal

Een Zweeds stadje met de naam Amal waar nooit wat gebeurd.
Agnes is verliefd op Elin waar ongeveer alle jongens van de school verliefd op zijn.
Op haar verjaardagsfeestje kust Elin Agnes en gaat er met het zusje van Agnes vandoor. Toch ontstaat er tussen Agnes en Elin een band waar beiden op zoek zijn naar hun eigen identiteit.
Deze speelfilm zit vol herkenbare momenten over het anders zijn en erbij willen horen.

Een vrouw als Eva

Eva, een (huis)vrouw, is getrouwd en heeft twee kinderen. Eva is niet gelukkig op de manier waarop ze haar leven leidt en na een ruzie komt haar buurvrouw aan met een verrassing; een tripje naar zuid Frankrijk. Daar ontmoet Eva een Liliane, een lesbische vrouw. Eva is geraakt door het leven van de vrouw en kan haar niet vergeten. Eva en haar man gaan uit elkaar en Eva heeft weer een vrij leven. Blijft zij Liliane zien en kan zij de keuze voor zichzelf maken om het geluk toe te laten?

But I’m a cheerleader

Deze film gaat over een meisje die cheerleader is en een vriendje heeft. Hoe standaard!
Maar zoenen met haar vriendje vindt ze maar niets en dus stuurt haar familie, die haar verdenkt van lesbisch zijn, haar naar een rehabilitatie school. Hier kan ze leren hoe ze hetero wordt.
De vraag is; gaat dit lukken? Een romantische, “feel good” comedy voor een avondje op de bank met vriendinnen.

EO documentaire “Uit de schaduw”


Als het om documentaire’s gaat, is er nog de EO-documentaire ‘Uit de schaduw’, waarin drie gelovige mannen inzicht geven in hun proces, waar het het omgaan met hun christen zijn en homoseksualiteit betreft. Net als in het EO programma ‘Jong’ zien we dezelfde profilering in drie ‘opties’ of ‘profielen’: een man die kiest voor celibaat, omdat hij in de veronderstelling is, dat God hem geen homoseksuele relatie toe staat; een man die naar genezing zoekt van zijn homoseksualiteit en de weg vindt naar een hetero-huwelijk en tot slot een homoseksuele man die zijn geluk in een relatie vindt.

http://www.eo.nl/algemeen/geloven/page/Christelijke_homo_s_uit_de_schaduw/articles/article.esp?article=11597114

Oranges are not the only fruit (Jeannette Winterson)

Oranges are not the only fruit’ is een verfilming van het boek van Jeanette Winterson.
De film is een tragikomisch beeld van een op geloofsgebied manipulatieve en sektarische opvoeding, waarbij een adoptief moeder een jong meisje indoctrineert. Vele ontroerende
momenten passeren de revue bij het opgroeien van Jessica, in de mensen die naar haar omkijken. Hilarisch zijn de bekerings- en wonderverhalen die haar adoptiemoeder plees schrobbend en badkamertegels plakkend rondstrooit.
Als in haar puberteit Jessica haar interesse in een meisje ontdekt en verkent, wordt ze in de secte van haar moeder gevangengezet en geïndoctrineerd, tot deze demon uit haar zal zijn gevaren. Door haar sterke wil weet ze haar eigen weg te vinden en bevechten.
De film is op Youtube, helaas weer zonder ondertiteling, te vinden. Wel is hij met ondertiteling te downloaden.

Deel 1

Deel 2

De overige delen kun je via Youtube vinden, maar de film lijkt niet helemaal compleet geupload te zijn.