LCC projecten op X-noizz Flevototaalfestival 2010

Tot slot van deze serie fragmenten een fotocollage van impresies: Contrario staat onder de vlag van LCC projecten op Xnoizz Flevototaalfestival 2010. Sindsdien is op dit christe-lijk jongerenfestival de activiteit toegenomen vanuit LCC(actie-combinatie van Contrario, CHJC met HolyFemales.nl en Mirre, onder koepelorganisatie LKP: o.a. een ontbijt met christelijke homo’s brengt het gesprek en de ontmoeting op gang, naast een workshop met discussie.

Homo zoekt kerk

Hieronder vind je een aantal videofragmenten uit de boeiende IKON serie Homo zoekt kerk.

Fragment 1 van homo zoekt kerk :
Theoloog Marco Derks praat over de identiteit van het huwelijk en hoe dit alles met homoseksualiteit te maken heeft. Wij moeten het huwelijk opnieuw ontdekken, de waardes en sacramenten. Vanuit die positie kunnen we opnieuw kijken naar homoseksualiteit.

Fragment 2 van homo zoekt kerk:
Johan Quist over homo in de kerk in de reformatorische kerken.

Fragment 3 van homo zoekt kerk
Sander Chan over christelijke therapie voor homoseksuelen. Wat houdt dat allemaal in, hoe gaat het in zn werking en wat voor effect heeft dit op je? Sander Chan voormalig ChristenUnie-bestuurslid Amsterdam vertelt over zijn eigen ervaringen met therapie. http://www.sanderchan.com/

Homo zoekt kerk deel 1
Jim gaat op bezoek bij de Evangelische Roze Vieringen in Amsterdam. Een kerk die voornamelijk gericht is op homoseksuelen en Lesbiennes. Het heeft wel een evangelische karakter maar er komen mensen van alle soorten denominaties/stromingen op af. http://www.erv-amsterdam.nl/ Zal Jim zich hier thuis voelen?

Jim gaat op bezoek bij de Remonstranten. Een kleine kerkgenootschap in Nederland die flexibel omgaat met homoseksualiteit. Leden van de Geertekerk vertellen openhartig over persoonlijke ervaringen en de standpunten die zij innemen met betrekking tot homoseksualiteit. http://geertekerk.nl/

Homo zoekt kerk deel 3
Een boeiende IKON uitzending over een homo, die een kerk zoekt, waar hij welkom is. Er zijn twee afleveringen hieraan vooraf gegaan .Deze aflevering betreft zijn bezoek aan een Oud Katholieke kerk. Onderwerp: al of niet acceptatie van een homopaar en de discussie rond het inzegenen van een homohuwelijk in de Oud Katholieke kerk. Is het huwelijk een sacrament of een juridische regeling rond een liefdesverbintenis, speelt als vraag in de kerken?

Teaser EO-programma Jong over combinatie homo en christen zijn

Teaser tot een aflevering van EO-jongerenprogramma ‘Jong’ over de combinatie homo en christen zijn. Het programma is typerend voor hoe in de EO-achterban tegen homoseksualiteit wordt aangekeken. Verschillende elkaar uitsluitende visies en houdingen passeren de revue. Als eerste de visie dat je als christen-homo jezelf dan wel aanvaarden kunt, maar geen relatie aan kunt gaan; de visie dat je accepteert, dat een relatie wel je door God je gegund wordt; en tot slot de visie dat je genezing moet zoeken voor een stoornis en een hetero-leven moet leiden.

Juist voor mensen die zich oriënteren in het christen en homo zijn, kunnen dit heel herkenbare en daardoor confronterende meningen zijn, waar je je weg in moet vinden om jezelf te worden. Het is ook een portret, dat juist de orthodoxe en de evangelische richting binnen het Christendom weerspiegelt. Helaas is dit alleen de teaser en niet de hele uitzending.

Op: http://www.eo.nl/programma/jong/2010-2011/page/-/NPOSilverlightPlayer/index.esp?aflid=11192882&program=3623109

is de hele uitzending te zien.

Interview met Ruard Ganzevoort over de relatie tussen gevoelens, geloof, kerk en maatschappij

Een interview met Ruard Ganzevoort, professor praktische theologie aan de VU, schrijver en eerste Kamerlid voor Groen Links. Hij vertelt over zijn visies en eigen homoseksuali-teit, n.a.v. het mede door hem geschreven ‘Adam en Evert’.

 

Een inzichtgevend interview in de relatie tussen gevoelens,

geloof, kerk en maatschappij. Dit interview is met andere interviews is ook te vinden is op de site www.adamenevert.nl

Fragment jongerenprogramma Nu of nooit (homo in Flevoland)

Deze fragmenten zijn uit een jongerenprogramma ‘Nu of nooit’. Het hoofdonderwerp is ‘image’: hoe belangrijk vinden jongeren hun image? Een van de deelnemers en hoofdpersonen is een jongen, die als kind en puber leed onder zijn diabetes, als puber achter zijn andere geaardheid kwam, zelfmoordpogingen ondernam en tot slot christen werd en nu zijn weg zoekt daarin: hij wil voor de homorechten opkomen in pinkster- en evangelische gemeenten.

Een boeiend portret omdat hij zich laat spiegelen aan een Antilliaanse jongeman met veel interesse in zijn uiterlijk. Deze jongen heeft veel geleden aan mishandeling in zijn jeugd. maar voelt zich nu sterk daarin. Uiteindelijk raken beiden onder de indruk van hoe misleidend uiterlijk en image kan zijn en raken ze ook echt geïnteresseerd in elkaar. Aanrader, eigentijds en behulpzaam voor jongeren en wie zich oriënteert op een andere geaardheid.

Homo in Flevoland deel 1


Homo in flevoland deel 2