Lesbian Pride aanwezig op Amsterdamse Gay Pride

Persbericht van de organisatie van de LesBian Pride

Vol trots sturen we jullie het programma van de LesBian en Gay Pride deze zomer van 27 juli tot 4 augustus in Amsterdam: via onderstaande link vind je de prachtige festivalkrant met een uitgebreid en veelzijdig LesBian Pride programma (p.15+16) https://issuu.com/amsterdamgaypride/docs/amsterdamgaypride2013/1?e=0
Vergeet niet om ook even naar het Grey Pride programma te kijken (p. 25). Daar vind je ook een aantal activiteiten die speciaal voor vrouwen erg leuk zijn.

En… als je nog plannen en ideeën hebt: je kunt natuurlijk nog steeds activiteiten aanmelden. Die verschijnen dan op de druk bezochte website. Aanmelden kan op www.amsterdamgaypride.org

We hebben ook een eigen Facebook pagina voor de LesBian Pride, die op dit moment gevuld wordt:  https://www.facebook.com/AmsterdamGayPride.Women

Bron: LesBian Pride

Oprichting van een nieuw klassiek koor voor homoseksuele vrouwen en mannen

Wij richten ons op grote koorwerken.
Het eerste project is de Johannes Passion maart
2014. Wij zoeken zangers en
zangeressen. Ik kan jullie uit ervaring
vertellen dat een passiewerk zingen
met Yt een enorme belevenis is. Zij
gaat echt in op de betekenis van het
koorwerk, dus ik denk dat het
voor jullie leden erg interessant kan zijn. Wij
zouden het zeer op
prijs stellen als jullie je achterban vertellen over dit
initiatief.
Alvast veel dank! Meer informatie via www.galakoor.nl

Roze Zaterdag Viering op 29 juni 2013 in Utrecht

“Weet jij mij beter dan ik?” Onder dit thema wordt op 29 juni 2013 om 11:00 u. de Roze Zaterdag Viering gehouden in de Domkerk te Utrecht.

 

Lesbiennes, homo’s biseksuelen, transgenders; hun vrienden en familie en alle overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd voor de laagdrempelige kerkdienst die traditioneel de aftrap van Roze Zaterdag vormt. De Roze Viering is vanouds een feestelijk moment waarop geloof en seksuele diversiteit centraal staan. Over kerkmuren heen komen LHBT-ers al decennia lang samen om hun geloof te beleven. Op Roze Zaterdag gebeurt dit tijdens de Roze Viering op grootschalige en creatieve wijze.

 

Dit jaar wordt in het bijzonder stilgestaan bij de vraag wie God is en wie mensen zijn: de wereld om ons heen en wijzelf veranderen steeds. Mensen en God zijn –gelukkig maar- nooit vast te pinnen of in hokjes te stoppen. Elkaar, onszelf en God kennen blijft daarmee een uitdaging die een leven lang duurt. De dienst wordt opgeluisterd door een gelegenheidskoor en voor de begeleiding van de zang zijn er enthousiaste en bekwame muzikanten. Tijdens de viering zal een doventolk aanwezig zijn en er worden liturgieën in braille gemaakt. De kerk is goed toegankelijk voor minder valide bezoekers. Er is oppas voor kinderen van 0-6 jaar.

 

De Roze Zaterdag Viering van 2013 wordt georganiseerd onder de auspiciën van de Utrechtse Stedelijke Raad van kerken (USRK). Het citypastoraat Domkerk biedt ons gastvrijheid en meer! Ds. Alleke Wieringa (Remonstrantse Gemeente Utrecht) houdt de overweging. Aan de liturgie en praktische organisatie is meegewerkt door vrijwilligers uit de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Oud-Katholieke Kerk en de EUG Janskerk.

 

Voor en na de viering ben je welkom in het DomCafé, dat van 10:00 tot 15:00 uur open is. Na afloop van de viering is er gelegenheid om door te praten. Wij nodigen iedereen van harte uit om op 29 juni aan te sluiten in de Domkerk, Domplein, Utrecht (15 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station): de Roze Viering begint om 11:00 u.

 

Nieuw initiatief in Den Haag: Internationale Roze Kerk

Internationale Roze Kerk in Den Haag

In het Bastacafé introduceren wij een nieuw en spannend initiatief voor LGBT’s en mensen die gay friendly zijn: De Internationale Roze Kerk in Den Haag! Wat is de “ Internationale Roze Kerk”? Het is een maandelijkse Christelijke dienst voor alle homo’s, lesbiennes, bi-seksuelen, transgenders en vrienden en familie, waar men samenkomt om dank te zeggen, te zingen, zich te laten inspireren en om samen te zijn. Elke 2e zondag van de maand, vanaf oktober 2013, Rev. Barbara Rogoski, in samenwerking met het COC Haaglanden de Internationale Roze Kerk viering. Wij geloven dat er behoefte is aan een spirituele gemeenschap in Den Haag voor Nederlandstalige en internationale LGBT’s die hun weg zoeken in dit leven. Soms is dit pad moeilijk, vooral voor LGBT’s. De Internationale Roze Kerk kan hierbij een plek zijn van rust, vrede en steun. De nadruk zal sterk liggen op inspirerende muziek binnen een jonge atmosfeer, maar wel gebaseerd op heilige tradities gecreëerd door de Roze Kerk Amsterdam.

Voor wie is het? Voor alle gelovige LGBT’s – van alle gezindten en degenen die geen religie hebben . Voor niet-homoseksuele vrienden en familie die graag willen samenkomen in een moderne spirituele gemeenschap om steun, inspiratie en verbintenis te ervaren. Graag willen wij een veilige plek bieden aan jonge LGBT’s die hun weg zoeken, waarbij wij de dienst vrolijk en interessant zullen maken. We willen een plek bieden aan Christelijke gezinnen met een homoseksueel familielid om dank te kunnen zeggen en samen te zijn. We willen er zijn voor homoparen die hun (kleine) kinderen willen leren er sterke, liefhebbende normen en waarden op na te houden. Voor homo’s en lesbiennes die geloven dat er iets groters is buiten henzelf en die hun eigen spiritualiteit willen ontdekken in een gelijkgestemde omgeving. Als je in het verleden slechte ervaringen hebt gehad met “de kerk”, kom dan alsjeblieft zodat je die achter je kunt laten. Als je niet zeker weet of God nog steeds van je houdt? Hij doet dat! Dat is de boodschap van onze diensten! Er zal een mix van moderne en traditionele muziek en gebeden zijn om aan de behoeften van alle leeftijden te voldoen, jong en oud . Er zullen vertolkers van popmuziek met een Christelijk thema zijn, er is een crèche voor kleine kinderen, en er zal een Engels/Nederlandse boekwinkel zijn met de laatste inspirerende boeken en Christelijke pop cd’s. Er wordt een jeugdgroep georganiseerd en mettertijd zullen er programma’s worden ontwikkeld om in onze omgeving thuislozen, eenzame mensen en mensen die het moeilijk hebben te bereiken en te helpen. Dit initiatief gaat over spirituele gemeenschap en sociale contacten. Beiden zijn even belangrijk. Koffie en versnaperingen zullen na elke dienst in het Bastacafé verkrijgbaar zijn,om sociale interactie te bevorderen.

it zijn de belangrijkste data:
9 juni a.s. – Open dag bij het Bastacafé van 14:00 – 17:30 uur.
Vertegenwoordigers van de Roze Kerk Amsterdam, COC Haaglanden en Rev. Barbara zullen
aanwezig zijn om u te ontmoeten en vragen te beantwoorden over deze nieuwe Roze Kerk. Er
zullen een paar korte speeches worden gehouden, er is muziek, vermaak en hapjes en
drankjes. Komt u alstublieft bij ons langs zodat we samen het nieuws over de nieuwe
Internationale Roze Kerk kunnen verspreiden.
8 september – Openingsceremonie van the Internationale Roze Kerk, Den Haag.
Tijdens deze eerste dienst zullen wij de grote lijnen van de dienst uitleggen, met veel ruimte
voor dankzegging, muziek, inspiratie en saamhorigheid. Er is een receptie met koffie direct na
de dienst. De locatie wordt nog nader bepaald.
15:00 – 16:30 dienst
16:30 – 17:30 koffie receptie
13 oktober 13th, November 10th and December 10th
Maandelijkse diensten bij het Bastacafé
15:00 – 16:30 dienst
16:30 – 17:30 koffie receptie
Dankzegging, muziek, inspiratie, spirituele gemeenschap
Komt u alstublieft en steun ons bij het opbouwen van een nieuwe en geïnspireerde spirituele
gemeenschap in Den Haag!
Voor meer informatie neemt u contact op met Rev. Barbara via
revbarbara@internationalerozekerk.nl in het Nederlands of Engels.
God’s huis heeft vele kamers, en minstens èèn daarvan is roze!