Doe mee aan afstudeeronderzoek homoseksualiteit en godsbeeld: vul de vragenlijst in!

Hallo,

Mijn naam is Melissa Houben en momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek van de studie Religie & Cultuur aan de Universiteit Utrecht.
Met dit onderzoek poog ik inzicht te verkrijgen in het godsbeeld van homoseksuele christenen. Het godsbeeld is een centraal element in de geloofsbeleving van het individu en heeft daarmee een wetenschappelijke waarde op het gebied van onderzoek naar homoseksualiteit en het christendom.
Ben je zelf homo of lesbisch én christen?  Vul dan de vragenlijst in (duurt slechts vijf minuten).
Hartelijk dank alvast!
http://www.surveymonkey.com/s/ZXBW6MK

Opening Ceremonie van de Internationale Roze Kerk – 8 september 2013

Een unieke en inspirerende nieuwe christelijke kerk voor homo’s, lesbiennes, bi-seksuele, transgenders en hetero familie en vrienden opent haar deuren in Den Haag.

DEN HAAG, 6 Augustus 2013 – Er is behoefte in Den Haag aan een spirituele gemeenschap voor Nederlandse en internationale LGBT mensen die op zoek zijn naar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, geaccepteerd worden en met gelijkgestemde mensen in een spirituele gemeenschap samen kunnen komen. De Internationale Roze Kerk (IRK) hoopt deze behoefte te vullen door het openen van een veilige en gastvrije omgeving om samen te komen in geloof en sociaal contact. Veel LGBT mensen hebben slechte gevoelens over georganiseerde religie, maar de IRK hoopt hen te steunen met het verwerken van deze gevoelens en een ruimte te creëren om hun eigen spiritualiteit te verkennen.

Op 8 september zal het Basta Café (Het sociaal centrum van het COC Haaglanden) op Scheveningseveer 7 worden omgetoverd tot een kerk voor deze speciale dag. Vervolgens op elke tweede zondag van de maand, zal Pastor Barbara Rogoski deze oecumenische LGBT christelijke viering in het Engels en Nederlands leiden in het Basta Café. Dit is de enige Engelstalige ‘Roze’ kerk in Nederland.

De viering zal een mix van traditionele en moderne lezingen en gebeden hebben. De muzikale optredens met traditionele, christelijke pop en gospel muziek zullen een sfeer van gebed, inspiratie en eenheid creëren. Er is een crèche beschikbaar, een informatie tafel met verwante promotiematerialen, een kleine boek en CD winkel, en koffie na de viering in het Basta Café.

Helpt U ons? Wij zijn bezig een team van IRK vrijwillligers samen te stellen om deze kerk van de grond te krijgen. Voor verdere informatie kun je neem contact opnemen met Rev. Barbara Rogoski via +31 623 898 717, revbarbara@internationalerozekerk.nl of via onze website: http://www.internationalerozekerk.nl