LHBT religie, Oost-Europa, 30 juli openingsavond werkbezoek

In het kader van het LCC Plus Project Across the Border komen acht christelijke LHBT-activisten uit Oekraïne, Rusland en Polen enkele dagen naar Nederland voor een werkbezoek. Van 31 juli tot en met 3 augustus krijgen ze een training in advocacy, ontmoeten ze andere activisten uit internationale context en vieren ze de Gay Pride Kerkdienst mee.
Iedereen is welkom op deze avond om de Oost-Europese bezoekers te begroeten en met elkaar in gesprek gaan over de vraag: welke positie nemen Oost-Europese christelijke LHBT’s in ten opzichte van de kerk, de seculiere LHBT-beweging en de overheid? Hoe kunnen christenen in West-Europa hen ondersteunen? En: hoe kan de afstand worden overbrugd tussen het discours van de mensenrechten dat in de arena van de politiek wordt gevoerd, en het discours van de kerken als het gaat om de positie van (christelijke) LHBT’ers in kerk en samenleving?
Sprekers ds. Karin van den Broeke (voorzitter PKN), Ben Baks (Ministerie van OCW),
Marco Derks (voorzitter Werkverband van Queer Theologen), Wim van den Engel
(voorzitter LCC Plus Projecten) en Heleen de Boer (voorzitter LKP).

Ben jij homo, lesbisch, bi of transgender? En heb je een biculturele en/of religieuze achtergrond? Doe mee aan onderzoek!

Ben jij homo, lesbisch, bi of transgender? En heb je een biculturele en/of religieuze achtergrond? Doe dan mee aan een onderzoek van Regioplan en de Vrije Universiteit Amsterdam! Regioplan en de Vrije Universiteit Amsterdam doen momenteel onderzoek voor het ministerie van OCW naar de hulpbehoefte van en hulpverlening aan homo’s, lesbiennes, bi´s en transgenders met een biculturele en/of religieuze achtergrond.

Ook als jij zelf geen behoefte (meer) hebt aan hulp, is jouw deelname aan dit onderzoek van groot belang. De enquête is anoniem dus je hoeft geen rekening te houden met wat anderen vinden. Het invullen van de enquête duurt circa 20 minuten.Er zijn twee enquêtes, namelijk een enquête voor homo´s, lesbiennes en bi´s, en een enquête voor transgenders of mensen met transgendergevoelens. Je kunt de enquêtes bereiken via de volgende link: www.regioplan.nl/webonderzoek.

Als je wilt, kun je je – aan het eind van de vragenlijst – ook opgeven voor een interview. Indien je interesse hebt in een interview, kun je de onderzoekers ook meteen benaderen. Bel dan 020-5315373 of stuur een mailtje naar lars.heuts@regioplan.nl.