Protest tegen katholieke kerk in Chili

In Chili ging een kleurrijk gezelschap de straat op om te demonstreren voor meer respect voor seksuele diversiteit. Tussen de deelnemers liep een aantal uitdagend geklede mensen. Sommigen kwamen gewoon in hun dagelijkse kleding. Met de optocht werd met name een beroep gedaan op de Katholieke Kerk. Transgenders worden in Chili nog vaak gezien als geestelijk ziek. En daar moet de mars verandering in brengen. In Chili is het homohuwelijk nog altijd illegaal, maar dat is niet in heel Zuid-Amerika zo. In Chili’s buurlanden Argentinie, Uruguay en Brazilie kunnen homokoppels namelijk wel trouwen.

http://www.spirit24.nl/#!player/index/program:46564425/group:37200368/spirit/

Relatie Weekend van ‘Een leven samen’

Geef een impuls aan je relatie! Volg het relatieweekend van ‘Een
leven samen’

Een leven samen is mooi. En het kan nog mooier! Probeer het zelf door
een weekend te volgen van ‘Een leven samen’. Een weekend waarin je
de rust en tijd hebt om echt aandacht te hebben voor elkaar. Om te
praten en naar elkaar luisteren. Maar net wat anders dan je gewend
bent.
Een weekend van ‘Een leven samen’ is gebaseerd op de
dialoogmethode en speciaal bedoeld voor vrouwen- en mannenstellen in
een duurzame relatie. Het weekend is geen therapie maar een beproefde
methode om door dialoog goede relaties nieuw elan te geven. Het
weekend van ‘Een leven samen’ is een initiatief van mensen die
betrokken zijn bij Encounter Nederland en Encounter Vlaanderen.
Benieuwd? Het eerstvolgende weekend is van 12 tot en met 14 december
in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Meer informatie is te vinden
op www.eenlevensamen.nl Je kunt ook mailen naar Emmy Bregman:
emmybregman@gmail.com

Wat gebeurt er als je uit de kast komt in een christelijke gemeenschap?

Miriam van Tunen vertelt haar verhaal in nieuw boek
9200000030697130

Miriam van Tunen komt uit de kast voor familie, vrienden en de kerkelijke gemeenschap waarbij zij actief betrokken is. Verbaasd over de onwetendheid, de afkeuring, de oordelen en het verdriet over haar lesbisch-zijn besloot zij haar verhaal op te schrijven en te delen. In humorvolle fragmenten, informatieve stukjes en openhartige briefwisselingen vertelt zij zonder rancune het verhaal van haar coming-out.

Het is haar grote wens dat dit boek de acceptatie van homo’s zal bevorderen.

‘Ik laat de reis zien die je moet maken op het moment dat je binnen een christelijke gemeenschap uit de kast komt.’

Van achter de kast zal worden gepresenteerd tijdens de Nacht van de Liefde. Locatie: Stadhuis Leeuwarden, om 20.15 uur in de Oranje Zaal, Hofplein 38, 8911 HJ Leeuwarden

Werkzaamheden
Naar aanleiding van haar boek geeft Miriam van Tunen spreekbeurten in het land. Voor jongeren op middelbare scholen, mbo en hbo verzorgt ze voorlichtingslessen en samen met Tûmba werkt ze mee aan spelvormen die jongeren bewust maken van diversiteit. In samenwerking met COC Friesland en op persoonlijke titel schrijft ze materiaal, en ontwerpt ze nieuwe werkvormen, die maatschappelijke thema’s aansnijden. Meer informatie vindt u op www.mvtunen.nl of via e-mail contact@mvtunen.nl.


Auteur

Miriam van Tunen (29) werd geboren in de Zaanstreek en woont nu in Leeuwarden. Ze studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede. In 2007 studeerde zij af en behaalde een extra pedagogiek certificaat. Vanuit haar eigen bedrijf MvTunen wil ze mensen betrokken maken bij diverse maatschappelijke thema’s. Haar werkgebied ligt voornamelijk binnen Friesland. Van achter de kast is haar eerste boek.

Turks en lesbisch

Onlangs kwam het boek “Ik ben Turkse en en ik ben lesbisch” uit. Het boek is een initiatief van Katilim, een stichting die zich inzet voor allochtonen. In dit boek vertellen 15 vrouwen hun verhaal. Ayse is Turks en lesbisch, zij heeft zelf ervaren hoe moeilijk het is om binnen de Turkse gemeenschap uit te komen voor je geaardheid. Samen met stichting Katilim zet zij zich in voor deze vrouwen, maar ook voor de familieleden.

 

Link:

http://www.spirit24.nl/#!player/info/program:45463381/group:37200368