Inschrijven Netwerk Mirre weekend geopend 4-6 november

Mirre is een netwerk van lesbische en biseksuele vrouwen die affiniteit hebben met geloof en spiritualiteit. Ben jij daarin geïnteresseerd? Dan ben je van harte welkom op ons jaarlijkse weekend in Dopersduin in Schoorl. Het thema dit jaar is: Verwonder je!?
Er worden verschillende workshops aangeboden, die betrekking hebben op dit thema. Uiteraard hebben de workshops verschillende werkvormen. Je kunt je creatieve kanten benutten, maar ook het gesprek aan gaan. Daarnaast geeft de omgeving je genoeg mogelijkheden om te genieten van de natuur.
Vieren staat bij netwerk Mirre hoog in het vaandel. Dat doen we in een Vesper, in de Zondagsviering, maar ook zaterdagavond vieren we ons leven en onze verwondering in dans en muziek, met DJ Leediedzjee.
We starten vrijdag 4 november om 16.00 uur en eindigen zondag 6 november om 15.00 uur. Het is ook mogelijk om op zaterdag 5 november aan te sluiten. Dan verwachten we je tussen 09.00 en 10.00 uur.
Dopersduin, Oorsprongweg 3 in Schoorl is geheel gerestaureerd en heeft 1 en 2 persoonskamers. (www.dopersduin.nl) De kosten voor het weekend zijn vanaf 76,80 p.p.p.n. all-in voor leden, 96,80 p.p.p.n. voor niet leden. (met linnenpakket of 1 persoonskamer ligt de prijs hoger; zie inschrijfformulier).

Inschrijving

Zoals eerder deze week beloofd: je kunt je nu opgeven voor het Mirreweekend via onderstaande hyperlink:

http://www.netwerkmirre.nl/index.php/component/content/article/53-nederlands/mirreweekend/mirreweekend-2016/243-mirreweekend-2016

Mocht deze link onverhoopt niet werken, dan ga je naar de website van Netwerk Mirre (www.netwerkmirre.nl) en kom je via het bovenste blok in de rechterkolom bij informatie over het weekend en het inschrijfformulier.

Evangelisch Roze Viering 25 september

Evangelisch Roze Viering:
Zondag 25 september 2016 15.00 uur Keizersgrachtkerk – Amsterdam, adres Keizersgracht 566.

Thema viering: “Het nut van onze arbeid / dagelijkse bezigheden”
Voorganger: Nynke Dijkstra
Muzikale medewerking: Nelleco Aalders en Annelies Komen

Vooraf ontvangst met koffie of thee; na afloop informele borrel in de tuinzaal.

Meer informatie vindt u op www.erv.amsterdam

Zoek je LHBT specifieke hulp in combinatie met een gelovige achtergrond?

websitefoto-3-300x300

Even voorstellen, ik ben Yvonne Bosman (1964) en heb sinds een tijdje een eigen praktijk in de ‘roze hulpverlening’. Waarom specifiek in de ‘roze hulpverlening’ zou je nu misschien denken en dan ook nog met een gelovige achtergrond. Dit is omdat ik uit eigen ervaring weet wat een coming-out in een christelijk milieu voor je kan betekenen en wat een worsteling dit kan zijn.
Ik heb jarenlang, dit is inmiddels alweer 30 jaar geleden, geworsteld omdat ik van mening was dat lesbisch zijn en gelovig zijn niet samen konden gaan. Ik heb vaak tot God gebeden of hij me wilde ‘genezen’ maar dit werd steeds niet verhoord. En bij medegelovigen liep ik regelmatig tegen een muur op van niet geaccepteerd worden. Ik liep uiteindelijk helemaal vast in mezelf en het leven had niet echt veel zin meer voor mij.
Toch ben ik weer op zoek gegaan naar mensen die én gelovig waren én openstonden voor homoseksualiteit. Na een lange zoektocht ben ik in contact gekomen met een christelijke vrouw die daar helemaal voor open stond. Door haar ben ik mezelf, als lesbienne, meer en meer gaan accepteren en ik voelde me daardoor ook steeds sterker worden. Ook durfde ik toen te gaan geloven dat God ook van mij houdt, dat die liefde onvoorwaardelijk is. Dat het hem niet uitmaakt of ik nou bi, ho, he, trans of lesbisch ben.
Mijn eigen coming-out periode is één van de zwaarste perioden in mijn leven geweest en ik heb er jaren over gedaan om ‘uit de kast’ te komen. Het waren jaren van grote eenzaamheid en zelfontkenning die, helaas pas achteraf gezien, niet nodig waren geweest.
Daarom zou ik ze ook jou graag besparen en door met mij, als gelijkgestemde, in gesprek te gaan kun je het hele proces versnellen en wordt het allemaal minder zwaar.
Herkenning en erkenning zijn dan ook sleutelwoorden bij mijn hulpverlening aan jou als gelovige lesbienne of bi-vrouw en dit wordt vaak als een extra steuntje in de rug ervaren.
Wat je niet moet vergeten is dat er niet één visie van gelovigen is op het lesbisch of bi-zijn is maar dat er vaak veel verschillende visies zijn.
En uiteindelijk kan alleen jijzelf bepalen hoe je je voelt en hoe je met je gevoelens en met je geloof om wilt gaan. Er zijn altijd verschillende keuzes mogelijk, anderen kunnen en mogen die keuze niet voor jou maken.
Als ‘roze hulpverlener’ kan ik jou hierin ondersteunen en begeleiden zodat je gaat ontdekken wat voor jou de beste keuze is en waarbij jij je het gelukkigst voelt, en dat is toch waar het leven om draait!?
Voor meer informatie kijk op mijn website: www.bosmancounselingencoaching.nl

LHBT-specifieke hulpverlening